WisClub Blog

WisClub Blog

ESP8266 Serial WIFI Module

Werk ledenPosted by Ben Zijlstra Wed, June 24, 2015 22:28:08
Enthousiast geworden door de ESP8266 modulen heb ik een Seriële Wifi module gekocht voor rond de 5 euro. En dacht ik dat het om een 'maagdelijke' module ging, er zit echter een zeer aardige applicatie in. Met een IO.apk, te downloaden van de site van AI-Thinker.com is het mogelijk om de I/O op dit boardje vanaf een Android toestel te bedienen.

Wellicht wat voor ronddolende tractoren in het westen van het land.

Als je de module van 3 x AA batterij voorziet, dan komt ie in de lucht als een Access Point. AI-THINKER met een volgnummer. Door met je Android verbinding te maken met dit Access Point, en de app IO op te starten, wordt de module automatisch gevonden en kun je de 8 ledjes of de RGB-led (via PWM) laten oplichten.


Dit is de module. LDR, RGB-led, en 8 smd-ledjes.


Dit is de Android app met het scherm om de RGB-led te besturen.


Hier het scherm om de diverse General Purpose I/O's te bedienen.

De APP voor het Android toestel is te downloaden van de site van de leverancier. Een IO.APK bestand. Alles in het Chinees, maar de icoontjes geven wel wat meer info. De maker van deze App wil volledige toegang tot het Android toestel, iets om rekening mee te houden bij installatie.

Bij speurwerk op het Internet kun je vinden dat de module ook bedient kan worden vanuit laptop of PC gebruikmakend van CURL of JSON. Daar moet ik nog even induiken.

Nog even een note: ik zie dat de module 3,61 euro kost bij AlieExpress...

  • Comments(0)//blog.wisclub.nl/#post89