WisClub Blog

WisClub Blog

Fruttenboel

Who is WhoPosted by Jan Verhoeven Sun, August 16, 2015 00:55:30
Hi guys, I'm fruttenboel.


Mijn sterkste eigenschap is: ik weet alles beter. Altijd. Wen er dus maar aan.

Let's put some smiles smiley on those faces.

Stelling 1: Python is geen programmeertaal. Het is een manier om te laten zien hoe gek je bent.


  • Comments(4)

Posted by Jan Verhoeven Sat, August 29, 2015 21:08:18

De gaten in Windows zien neit het gevolg van slecht programmeren. Ze zijn het gevolg van extreem goed programmeren. Wat de 'experts' omschrijven als 'gaten' zijn achterdeurtjes in het OS waardoor Redmond altijd de baas blijft over Windows.

Windows is de moderne atoombom van de VS. We zitten midden in de derde wereldoorlog. En Windows is het carrier vehicle. Een soort B52 maar dan groter en sneller en dodelijker.

Posted by Edwin van den Oetelaar Sat, August 29, 2015 15:47:49

Ik vind het een interessante stelling. Zelf krijg ik met de juiste tools (vaak python op Linux) dingen voor elkaar in een paar dagen waar een MCSE nog niet eens aan durft te beginnen zonder een projectplan te schrijven gedurende 3 dagen. Ik zie regelmatig deze lieden en ze proberen vooral bezig te blijven met uren schrijven. Ze maken van ieder klein ding een OLIFANT en trekken daarbij ook het bijbehorende gezicht om het geloofwaardig te maken. Verder moeten klanten altijd meer hardware en licenties aanschaffen anders kan het niet worden gemaakt, en om dat allemaal te 'deployen' en te 'stagen' heb je veel tijd nodig, wachttijd (kijken naar zandloper tijdens installs en updates) en iedere regel in de firewall moet via een change-request (die altijd dagen op een stapel ligt). Gedurende deze tijd zit de consultant andere mensen van het werk te houden etc.. Het punt is natuurlijk dat deze mensen bij gebruik van juiste procedures en software allemaal werkeloos zouden zijn. Ik heb ergens gewerkt waar een full-time medewerker bezig was om 'updates' uit te rollen en 'images' te maken, de ActiveDirectory te backupen etc... de hele week. Dit betrof maarliefst een afdeling met 7 werkplekken... ICT is een manier om geld uit bedrijven weer naar de mensen te krijgen... (stelling ?) Iedereen is tegenwoordig 'in de ICT' ... ik niet.. ik los problemen op.

Posted by Jan Verhoeven Sun, August 16, 2015 12:29:37

Het grappige is natuurlijk dat met 'crappy technology' de dikste boterhammen te verdienen zijn. Een MCSE verdient goud geld aan Windows. En een LCSE kan beter een krantenwijk erbij nemen want een Linux systeem draait gewoon door zonder enig onderhoud.Hoe slechter de technologie, hoe meer poen erin omgaat. Het feit dat mensen goud geld verdienen aan Python bevestigt dus mijn stelling. En het laat ook zien dat opdrachtgevers die eisen dat hun source wordt aangeleverd in C en Python met een ander lichaamsdeel denken, dan hun hersens....smiley

Ik vat het redelijk samen in het Python deel op fruttenboel. Kijk vooral bij "Pyffon 4 Oberonistas" waar de allergrootste zwaktes van Python worden aangestipt.

Hoe zwakker een taal, hoe meer consultants er nodig zijn om de boel vlot te trekken.
Posted by Ben Zijlstra Sun, August 16, 2015 11:24:15

Je wilt wellicht iets losmaken met je stelling. Als iemand een hele goede boterham verdient met het gebruik van Python dan is dat zo gek nog niet.